Kunststof vloeren

In kunststof vloeren zijn verschillende keuzes te maken die afhangen van persoonlijke voorkeuren, de toepasbaarheid binnen de fysieke omstandigheden en de benodigde functionaliteit. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

 

Epoxy Gietvloer

De epoxy gietvloer is samengesteld uit oplosmiddelvrije gekleurde epoxy harssystemen en hoogwaardige kwartsvulstoffen. De epoxy gietvloer wordt in één laag aangebracht over een voorbehandelde ondergrond. De vloer kan eventueel decoratief worden ingestrooid met vlokken. De epoxy gietvloer wordt breed toegepast, maar eerder in de industrie dan in utiliteit en woningbouw, mede door de hardheid van de epoxy, die zware chemische- en mechanische belasting mogelijk maakt. Ook is de epoxy gietvloer goed schoon te maken. Nadeel is de eerdere kans op scheuren in het vloeroppervlak.

 

Epoxy Troffelvloer

De epoxy troffelvloer is net als de epoxy gietvloer samengesteld uit oplosmiddelvrije gekleurde epoxy harssystemen en hoogwaardige kwartsvulstoffen. Het verschil is de grovere korrelgradatie bij de troffelvloer, waardoor de epoxy-mortel dikker is en met een spaan aan te brengen. Het voordeel hiervan is de mogelijkheid om een vloeiende overgang van horizontaal naar verticaal werk te maken. Plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en fraai ogende wand/vloerverbinding ontstaat. De vloer kan eventueel decoratief worden ingestrooid met een vlokmateriaal. Verhoudingen van dit instrooimateriaal bepalen de uitstraling en geven het oppervlak glans of juist structuur.

 

Polyurethaan Gietvloer

De polyurethaan gietvloer is flexibel en voelt aangenaam zacht aan. De vloer is meer elastisch dan de epoxy gietvloer en zijn elasticiteit werkt scheuroverbruggend. Dat maakt hem geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming of om over houten, werkende vloeren aan te brengen. De polyurethaan gietvloer is samengesteld uit een harde en een zachte component op basis van polyurethaanhars. Hij wordt in één laag opgebracht en kan eventueel decoratief worden ingestrooid met vlokken. Het toepassingsgebied is breed: van ziekenhuizen, kantoren en scholen tot showrooms en woonkamers worden van de esthetisch fraaie polyurethaan gietvloer voorzien.

 

Siergrindvloer

Siergrindvloeren zijn zeer decoratieve naadloze kunststofvloeren.De vloer is opgebouwd uit naturel of gekleurd grind van een speciale granulatie in combinatie met een kunststof bindmiddel. Het grind is leverbaar in meer dan 400 verschillende kleuren en meerdere korrelgroottes. Een grindvloer is duurzaam en op vele ondergronden toepasbaar. Hij is slijtvast, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en de structuur en kleur van de vloer geeft de ruimte een bijzonder en sfeervol uiterlijk mee. Toepassing is geschikt voor elke ruimte die intensief belopen wordt en waar een nette uitstraling wordt verwacht.


Informeer naar mogelijkheden >>>

 

Dick Boelsz Afbouwbedrijf

Winnaar Gouden Brander Spaan 2014

 

 

 

    

Direct een offerte
aanvragen voor uw Zandcement- of Calciumsulfaatdekvloer?

>> offerte aanvragen
 

Papaverstraat 24
1131 HK Volendam
Tel: 0299 320475
Email: info@boelsz.nl

>> naar contact